Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Imatge general del cap costaner de Cala Morell on es troba l'assentament de navetes (Segons Anglada et al. 2016: 8-9)Imatge general del cap costaner de Cala Morell on es troba l'assentament de navetes (Segons Anglada et al. 2016: 8-9)25. Coll de cala Morell (Ciutadella, Menorca)

    Aquest és el jaciment menys conegut de cala Morell. Es tracta d'un assentament de l'Edat del Bronze situat a l'abrupte cap costaner que forma una de les dues parts de la cala. Aquest promontori gairebé inaccessible des de qualsevol punt que no sigui l'istme que l'uneix a terra ferma va ser l'elegit per un grup humà del Bronze Naviforme per fortificar el seu assentament. S'hi poden veure algunes navetes d'habitació excavades i restaurades així com el mur de tancament que fortificava el conjunt.

Per saber-ne més: Referències al llibre, pàgina: 65.

Horaris i accés:

Obert tot l'any. Sense especials restriccions d'accés.

Des de Ciutadella s'ha d'anar a cala Morell i just en 'arribar a la primera rotonda s'ha de voltar a la dreta. Una vegada dins la urbanització hem de cercar el carrer d'Auriga per deixar-hi el vehicle i des d'allà anar caminant al jaciment.